Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jak udělat ROOT

30. 4. 2012

Upozornění! Rootem ztratíte záruku na vaše zažízení. Nenesu žádnou zodpovědnost za případný brick telefonu.

Určitě se vám někdy stalo, že jste si stáhli nějakou aplikaci, která ovšem nefungovala a v jednom kuse hlásala něco jako needs root nebo your device is not rooted. Co to tedy je? Rootování telefonu vám dá neomezený přístup k jakýmkoliv, i systémovým souborům a aplikacím - vytvoří z vás jakéhosi Superusera. Musíte ale vědět co děláte, pomocí rootu lze totiž smazat i soubory důležité pro chod systému! Teď už ale k věci.

Budeme potřebovat android telefon, usb kabel, program unlockroot (jsou i jiné, tenhle je ale asi nejjednodušší) a správně nainstalované ovladače (ty najdete na stránkách výrobce telefonu, nebo vám je unlockroot sám nainstaluje).

Je to opravdu jednoduché!

1. Stáhneme unlockroot - zde

2. Připojíme telefon a v menu aplikace-vývoj zatrhneme ladění usb

2012-04-30_121358.png


3. Otevřeme aplikaci a v okně vybereme volbu ROOT (viz. obrázek)

4. Aplikace nám nabídne k instalaci i jiné programy pro telefon, je ale jedno jestli si je nainstalujete, na rootování to nemá vliv

5. Restartujeme telefon

Nyní se nám mezi aplikacemi objevila nová - Superuser, kde si můžete zjistit, které aplikace dostaly toto oprávnění.

Lze provést samozřejmě i UNROOT,  záruku si tím ale nevrátíte, protože i tak se to jednoduše pozná - datumem, kdy byly systémové soubory přepsány.

2012-04-30_121441.pngROOT může vyřešit spoustu problémů, například zasekávání (lagy) - viz.. hledejte v googlu dalvik cache, cyanogenmod rom, nebo One Click Lag Fix, nebo pomocí aplikace Move2SD můžete přesunout hry z interního ůložiště na externí (ono to jde i bez rootu, Move2SD ale zařídí, aby šli přesunout i aplikace, které to nativně nepodporují). Pokud vlastníte telefon vyšší třídy, který se nelaguje a má velké interní úložiště, je pro vás ROOT hazardem s utracenými penězmi. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář