Jdi na obsah Jdi na menu
 

Instalace/flashování alternativní ROM

2. 5. 2012

Upozorňuji že nejsem zodpovědný za případné poruchy na telefonu!!!

Pokud již má váš telefon nainstalované Clockwork Mod recovery, tak můžete konečně přejít k instalování vlastní rom. V zásadě můžete na internetu najít spousty různých ROM, nejoblíbenější je ale pravděpodobně CyanogenMod Rom 7 a 9. Sedmička představuje holý Android verze 2.3.7, devítka pak nejnovější Android 4. Existuje mnoho oficiálních i neoficiálních modifikací snad pro všechny telefony, zde zmíněné budou ale pro Huawei U8180/U8160 neboli Vodafone Smart. Při výběru správného zip souboru musíte dávat pozor na to, jestli je daná ROM stabilní a jestli správně funguje s veškerým hardwarem. Tyto  ROM jsou vhodné pro běžné denní používání, zatímco ROM označené jako unstable nebo alfa jsou vhodné spíše pro testování. Nefunguje například kamera nebo wifi. Každopádně doporučuji stahovat buď z oficiálního webu bebo z xda fóra. Tak tedy jdeme na to...

 

  1.  Stáhněte si z Google Play aplikaci GooManager nebo jděte zde.
  2. V GooManageru postupujte podle obrázků a stáhněte si nejnovější verzi Cyanogenu. Stejný soubor si můžete stáhnout i přes PC, na již dříve zmíněné stránce.jhfg.jpg
  3. Dále budeme potřebovat balíček s Google aplikacemi. Můžeme ho také najít v GooManageru, zde se ale špatně poznává, který balíček je správný - proto ho raději stáhněte zde.
  4. Nyní oba dva soubory přesuneme na SD kartu a nabootujeme se do recovery. V něm se pohybujeme pomocí tlačítek na ovládání hlasitosti a potvrzujeme tlačítkem vypnout.bez-nazvu.jpg
  5. Jako první si v recovery vybereme volbu Backup and Restore a aktuální ROM si si zazálohujeme.
  6. Dále přejdete do sekce Advanced a pak vyberete Wipe Dalvik cache. Poté v hlavní nabídce vyberte Wipe data/Factory reset. Upozorňuji, že tímto ztratíte veškerá data a aplikace. Tento krok je ale nezbytně nutný, protože pokud ho neprovedete, bootování se zasekne u animace, která bude běhat pořád dokola.
  7. Nyní můžeme přejít k instalaci. Vybereme Install zip from sd card a vybereme zipko s ROM. Ta se začne instalovat. Stejný postup opakujeme i s balíčkem Google aplikací.
  8. Nyní můžeme restartovat telefon. Zadejte PIN a dokončete úvodního průvodce. Nyní si můžete novou ROM upravovat k obrazu svému J.

 screenshot-1341834353324.pngscreenshot-1341740100420.png

Doufám, že návod pomohl. Pokud by jste měli nějaký dotaz, napište do komentáře Stejně tak do komentáře napište jestli návod pomohl. V dalším díle vás provedu nastavením a výhodami nové Cyanogenmod 7 ROM.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

turbo

(Ondřej žák, 2. 9. 2014 19:29)